Почетна

 

Завршна сметка за 2018 година
785 Структура на приходи Приходи и расходи Посебни податоци Биланс на состојба 637 Биланс на состојба Посебни податоци Приходи и
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК 2019
Врз основа на член 35 став 1 и член 36 став 1 од Законот за рамномерен регионален развој (Службен весник
Read more.
Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр.03/2018
Одлука за избор за следното работно место: УПР 01 01 В03 000 Соработник за прибирање податоци за проекти за развој
Read more.
ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 03/2018
Врз основа на член 48 став 4 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14,
Read more.
Програма за рамномерен регионален развој за 2019 – Формулари за Аплицирање
ФОРМУЛАР ЗА АПЛИЦИРАЊЕ – Програмата за рамномерен регионален развој за 2019 година Упатство за Аплицирање Индикатори 2016-2018
Read more.
ОДЛУКИ ЗА ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 02/2018
УПР 01 01 В03 000 Соработник за прибирање податоци за проекти за развој на селата, Одделение за оперативни плански документи,
Read more.
Интерен оглас бр.02/2018
Врз основа на член 48 став 4 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14,
Read more.
ОДЛУКИ ЗА ИНТЕРЕН ОГЛАС БР.01/2018
УПР 01 01 Б04 000 Раководител на одделение за оперативни плански документи, Одделение за оперативни плански документи, Сектор за спроведување
Read more.
ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 01/2018 за унапредување на 9 административни службеници
             Врз основа на член 48 став 4 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14,
Read more.
Учество на директорот на Бирото на 6-тата  седница на Советот за развој на источниот плански регион кој се одржа во
Учество на директорот на Бирото на 6-тата седница на Советот за развој на источниот плански регион кој се одржа во
Read more.
Директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи даде свој придонес како говорник во панел дискусијата на регионалниот форум
Денес директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи даде свој придонес како говорник во панел дискусијата на регионалниот
Read more.
Свечено потпишување на договорите од Бирото за регионален развој
Read more.
Директорот на Бирото г.Рамиз Реџепи ја посетил општината Долнени заедно со заменик министерот за локална самоуправа, г-дин Дејан Павлески
Денес ја посетивме општината Долнени заедно со заменик министерот за локална самоуправа, г-дин Дејан Павлески. Tема на која се дискутираше
Read more.
Г-дин Реџепи се сретна со г-ѓа Звјездана Боровац, втор секретар, задолжен за економски прашања во Амбасадата на Република Хрватска во
Република Македонија и Република Хрватска се пријателски држави, и меѓудругото Хрватска е голем поддржувач на Македонија во остварувањето на евроатлантските
Read more.
Конструктивна средба помеѓу директорот Рамиз Реџепи и Амбасадорката на Швајцарија Н.Е Сибил Сутер Техада
Швајцарија е меѓу најголемите билатерални партнери за соработка на Република Македонија и една од најголемите земји поддржувачки на политиката за
Read more.
Директорот на Бирото за регионален развој Рамиз Реџепи оствари работна средба со раководителите на Центрите за развој на планските региони
  Директорот на Бирото за регионален развој Рамиз Реџепи оствари работна средба со раководителите на Центрите за развој на планските
Read more.
Работна средба на директорот г.Рамиз Реџепи со Н.Е Карло Ромео, амбасадор на Р.Италија
Денес ја имавме честа во просториите на Бирото за регионален развој да имаме работна средба со Н.Е Карло Ромео, амбасадор на
Read more.
Остварена средба во одлична атмосвера на домаќините ТИКА (Турска агенција за соработка и развој).
Остварена средба во одлична атмосвера на домаќините ТИКА (Турска агенција за соработка и развој). Директорот на Бирото за регионален развој Рамиз
Read more.
Работен состанок помеѓу директорот г.Рамиз Реџепи и Амбасадорот на Р.Сербија г-ѓа Н.Е. Душанка Дивјак-Томич
Поддршката и соработката пред се со соседните земји е од особено значење и во насока на истото беше одржан работен
Read more.
Директорот г.Рамиз Реџепи оствари средба со претставниците на УНДП
Денес во просториите на Бирото за регионален развој, директорот г- дин Рамиз Реџепи оствари средба со г-ѓа Нарин Сахакиан, заменик
Read more.
Средба помеѓу директорот на Бирото за регионален развој г.Рамиз Реџепи и Амбасадорот на Германија г.Н.Е Томас Герберих
Честа е навистина голема да го примиме денес во просториите на Бирото за регионален развој Амбасадорот на Сојузна Република Германија
Read more.
Завршна сметка за 2017 година
  Биланс на состојба – 631 Даночен Биланс – 631 Посебни податоци – 631 Приходи и расходи – 631 Структура
Read more.
Јавен повик и формулари за аплицирање
JАВЕН ПОВИК – За прибирање на предлог проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби и за развој на
Read more.
Годишен план за јавни набавки за 2018 година
Годишен план за јавни набавки за  2018 година  
Read more.
Потпишани договорите за финансирање на проекти за развој на регионите во 2017
На 02.05.2017 се потпишаа Договорите за реализација на проектите за развој на планските региони од страна на директорот на Бирото
Read more.
Завршна сметка за 2016 година
Биланс на состојба 2016 Биланс на приходите и расходите 2016 Посебни податоци 2016
Read more.
Потпишани договорите за финансирање на проекти за развој на регионите во 2016
На 13.05.2016 се потпишаа Договорите за реализација на проектите ги потпишаа претставници од осумте плански региони со директорот на Бирото
Read more.
Одлука за проекти за региони 2016 година
Odluka za proekti za regioni 2016, Sl.vesnik.86
Read more.
Формулари за аплицирање 25.02.2016
На 25.02.2016 публикувани се нови документи и формулари за аплицирање Индикатори 2016-2018 Проекти за развој на селата 2016 Проекти-за-развој-на-подрачјата-со-специфични-развојни-потреби 2016
Read more.
Jавен повик 2016
Jавен повик 2016
Read more.
Годишен-план-за-јавни-набавки-во-2016-дополнување
Годишен план за јавни набавки во 2016 дополнување
Read more.
Годишен План за Јавни Набавки 2016
Годишен План за Јавни Набавки 2016
Read more.
РЕГИнфо
 
Read more.
Министерот Шабани во посета на Бирото за регионален развој
Read more.
Меѓународна конференција „Предизвици и перспективи во регионалниот и локалниот развој”
26-27 ноември, 2015, Скопје, Република Македонија, Хотел Континентал Министерството за локална самоуправа заедно со Бирото за регионален развој , во соработка
Read more.
Реконструкција на пат Битола – Ресен
Read more.
Партерно уредување – мал плоштад и чешма во с. Долани
Read more.
Изградба на општински пат во с. Горни Челопек, Општина Брвеница
Read more.
01/08/2014, Финансирање на подрачја со специфични развојни потреби и села во 2014 година
Врз основа на член 42 од Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на Република Македонија” бр.63/07, 187/13 и 43/14), Владата
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК 15/02/2014
ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА ЗА 2014 ГОДИНА
Read more.
13/02/2014, Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони
На ден 13/02/2014 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото,
Read more.
25/11/2013, Средба со претставници од Германското друштво за техничка соработка
Директорот на Бирото за регионален развој, г-дин Џемаил Елмази оствари средба со претставникот на ГИЗ (Германско друштво за техничка соработка)
Read more.
02/07/2013, Потпишани договорите за реализација на проекти за развој на селата и развој на подрачја со специфични развојни потреби за
“Директорот на Бирото за регионален развој Џемаил Елмази ги потпиша Договорите за 2013 година со градоначалниците на 13 општини за
Read more.
27/06/2013, Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони
На ден 27/06/2013 година, во просториите на Министерството за локална самоуправа, Бирото за регионален развој претставувано од директорот Џемаил Елмази
Read more.
30/11/2012, Посета на Украинска делегација на Бирото за регионален развој
На ден 30.11.2012 во просториите на Бирото за регионален развој се одржа средба на која присуствуваа директорот на Бирото за
Read more.
06/11/2012, Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони
На ден 06/11/2012 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото,
Read more.
Директорот г-дин Џемаил Елмази оствари работна средба со претставници од институциите надлежни за регионален развој на Р. Косово
На ден 04/10/2011 година, директорот на Бирото за регионален развој г-дин Џемаил Елмази оствари работна средба со претставници од повеќе
Read more.
Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони во
На ден 06/05/2011 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото,
Read more.
Промоција на земјоделски и млечни производи
На 28/04/2011 година во хотелот Дрим во Струга беше одржана свечена Промоција на земјоделски и млечни производи, Проект финансиран од
Read more.
Меморандум за соработка помеѓу Биро за регионален развој и Преда Плус
На ден 11/04/2011 година беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Биро за регионален развој и Преда Плус – промотор на
Read more.
Сигнализација и сигналитика на туристичките локалитети во Пијанец-Малеш
На 18 март 2011 во Делчево беа промовирани резултатите од проектот „Сигнализација и сигналитика на туристичките локалитети во Пијанец-Малеш“. Проектот
Read more.
Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран
Read more.
Турска Бања – Виничко Кале, Источен плански регион
Read more.
Проект за хортикултурно уредување на црквата “Св. Ѓорѓи“ во село Курбиново
Општина Ресен, Пелагониски регион
Read more.
Јавен повик II 2015
На 21.09.2015 огласен е вториот Јавен повик за “Прибирање на предлог проекти за развој на подрачјата со специфични развојни потреби и
Read more.
Бислимска Клисура, потенцијал за развој на алтернативниот туризам во Североисточниот плански регион
Read more.
Брендирање на типични млечни производи од Дебарскиот микро регион – Југозападенплански регион
Read more.
Реконструкција на локален пат Драчево-мотел Китка
Реконструкција на локален пат Драчево- мотел Китка (1.100 м должина-Фаза 1) и потпорен ѕид, Скопски Плански регион
Read more.
Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран
Претходна состојба
Read more.
Турска Бања – Виничко Кале, Источен плански регион
Промоција на богатството на „разликите“ и зачувување на културно историското наследство во функција на регионалниот развој Претходна состојба
Read more.
Програма за рамномерен регионален развој за 2013 година
За поттикнување на рамномерниот регионален развој на Република Македонија во 2013 година, во Буџетот на Република Македонија за 2013 година
Read more.
Програма за рамномерен регионален развој за 2011 година
За поттикнување на рамномерниот регионален развој на Република Македонија во 2011 година, во Буџетот на Република Македонија за 2011 година
Read more.
СЕМИНАР “Рурален развој”, Брисел – Белгија
Во соработка со ЕУ Делегација во Република Мкаедонија, Бирото за регионален развој и ЗЕЛС, делегација од Република Македонија заедно со
Read more.
Аплицирање за средства од Програмата за рамномерен регионален развој на планските региони
Програмата за рамномерен регионален развој за 2015 година за проекти за развој на планските региони На следниот линк може да
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ 2015
ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА ЗА 2015 ГОДИНА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
Проекти за развој на планските региони во 2011 година
проекти за развој на планските региони финасирани од Буџетот на РМ во 2011 година   СКОПСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН Ред. Бр.
Read more.
Проекти за развој на селата во 2011 година
Проекти за развој на селата финасирани од Буџетот на РМ во 2011 година   ВАРДАРСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН Ред. Бр. Име
Read more.
Проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби во 2011 година
Листа на проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби финасирани од Буџетот на РМ во 2011 година Вкупно
Read more.
Проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби во 2009 година
Ред. Бр. Име на проектот Корисник на средствата Одобрени средства 1 Доуредување на Габровските водопади , с. Габрово Општина Струмица
Read more.
Проекти за развој на планските региони финасирани од Буџетот на РМ во 2009 година
ИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН Ред. Бр. Име на проектот Корисник на средствата Одобрени средства 1 Изработка на главен проект заизградба на
Read more.
Проекти за развој на селата финасирани од Буџетот на РМ во 2009
ВАРДАРСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН Име на проектот Корисник на средствата Одобрени средства 1 Доизградба на водовод во с. Мустафино Општина Свети
Read more.
Склучени Договори за реализација на проекти
На ден 05/04/2015 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти за 2015
Read more.

Биро за регионален развој