Aktivitetet|

Sot drejtori i Byrosë për Zhvillim Rajonal z. Ramiz Rexhepi, i nënshkroi kontratat për realizimin e projekteve për zhvillimin e rajoneve planore me mjetet e siguruara nga Programi për zhvillim të barabartë rajonal për vitin 2022 me mjete të planifikuara indikative për vitin 2023.

Në praninë e zëvendës kryetarit të Qeverisë i angazhuar për çështje ekonomike, kordinim të resorëve ekonomike dhe të investimeve z. Bytiqi dhe ministri i vetëqeverisjes lokale z. Risto Penov, drejtori nënshkroi kontrata për realizimin e 29 projekteve të cilët do të realizohen në 8 rajonet planore në shumë prej gjithsej 422.408.695,00 denarë. Përkatësisht, në Rajonin Planor të Shkupit do të realizohen 5 projekte në shumë gjithsej prej 30.413.426 denarë, në ajo Juglindor 2 projekte në shumë gjithsej prej 46.393.538 denarë, Lindor 5 projekte në shumë gjithsej prej 47.732.183 denarë, në atë të Pellagonisë 5 projekte në shumë gjithsej prej 50.233.084 denarë, në Pollog 3 projekte në shumë gjithsej prej 55.757.948 denarë, në Jugperëndimor 3 projekte në shumë gjithsej prej 56.180.356 denarë, në atë të Vardarit 4 projekte në shumë gjithsej prej 62.034.547 denarë dhe në Rajonin Planor Verilindor do të realizohen në shumë gjithsej prej 73.076.704 denarë.

Zhvillimi i barabartë rajonal si koncept nënkupton mbështetje të vazhdueshme financiare nga ana e shtetit dhe shkallë të lartë të kordinimit të mbështetjes mes ministrive, donatorëve dhe palëve të tanguara në nivel rajonal dhe lokal.

Politika e zhvillimit të barabartë rajonal ëahtë lart e pozicionuar mes prioriteteve të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, qëllimi i kësaj politike është përmirësimi i mirëqenies së rajoneve, zvogëlimi i pabarabartë rajonal dhe përmirësimi i cilësisë së jetësës së qytetarëve përmes realizimit të zhvillimit të barabartë dhe të qëndrueshëm në tërë territorin e shtetit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Close Search Window