Активности, Новости|

Преку проектот “За модерен,урбан и чист град” Општина Штип доби специјално возило за прочистување на канализациона мрежа, кое денес заедно со директорот на Бирото за регионален развој беше предадено на користење во јавното претпријатие “Исар”.

Набавката на ова возило, кое е со резервоар од 3 м3 е од суштинско значење, бидејќи јавното претпријатие повеќе години е без специјализирано возило за прочистување на канализации. Со реализација на овој проект се очекува да се зголеми ефикасноста и да се намалат трошоците во ЈП Исар.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close Search Window