Активности, Новости|

Во својство на директор на Бирото за регионален развој, денеска имав задоволство заедно со високи владини претставници како што е г-дин. Оливер Спасовски, г-дин Агим Нухиу и пратениците од овој регион и т.н, да го промовирааме Проектот „Реконструкција на патот во село Сараќино“. Овој проект се реализираше со финансирање на Бирото за регионален развој, вкупната вредност на овој проект е 19.349.584,00 денари, од кои Бирото финансираше 16.483.500,00 денари, додека останатиот дел беше кофинансиран од општина Тетово.

Реализацијата на овој проект е доказ дека Бирото за регионален развој силно ги поддржува општините и влијае на нивниот развој.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close Search Window