Активности, Новости|

Во рамки на неговата денешна посета на Скопје, г. Урс Ункауф, Управниот директор на Германското сојузно здружение за економски развој и надворешна трговија оствари работна средба со г-дин Рамиз Реџепи, директор на Бирото за регионален развој на Република Северна Македонија.
Во рамките на разговорите на средбата, двете страни ја истакнаа потребата и можноста за поперспективна регионална и локална соработка меѓу двете земји. Ункауф ја истакна важноста на пристапите од второ и трето ниво кон комерцијалната дипломатија и го елаборираше искуството на BWA со овие формати.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close Search Window