Активности|

Директорот на Бирото за регионален развој Г-дин. Рамиз Реџепи денеска присуствуваше на свечено отварање на центар за психо-социјална поддршка на жртвите на семејно насилство во Радовиш и Конче заедно со постојаниот претставник на УНДП, г-ѓа Сања Бојаниќ, градоначалникот на општина Радовиш г-дин Ацо Ристов, градоначалник на Општина Конче г-дин Златко Ристов, г-ѓа Иванка Соколова претставник од „Жена акција“, претставник од Бирото за регионален развој и други заинтересирани страни.
Овој Центар, кој ќе функционира како чекор од прва класа во обезбедувањето заштита и советување на жртвите на семејно насилство, е финансиран од дизајнерско партнерство на Бирото за регионален развој и УНДП: „Пост-КОВИД: Заедниците како охрабрувачки развој“ постојано граница “.
Овој проект ја вклучува и компонентата која припаѓа на почетокот на системот за управување со документи, односно системот за дигитални е-услуги.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close Search Window