Активности, Новости|

Денес директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи одржа работна средба со г-дин Давид Оберхубер, Директор на Германското друштво за техничка соработка  (ГИЗ) за Република Северна Македонија и Косово.

Повеќегодишната поддршка, финансиска и техничка, од страна на ГИЗ е од големо значење за нашата држава  посебно од аспект  на динамизирање  на рамномерниот регионален и на локалниот развој, истакна г-дин Реџепи.

На средбата се дискутираше за сегашните активности, планови и заложби на Бирото, актуелните проекти кои ГИЗ ги спроведува во нашата држава но се разгледаа и   можностите за идна соработка и партнерство.

Comments are closed.

Close Search Window