Активности, Новости|

Денес, директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи заедно  со министерот за локална самоуправа г-дин Горан Милевски присуствуваа на свеченото пуштање во употреба на делницата на локалниот пат до регионалната депонија Русино, општина Гостивар. 

Проектот е реализиран преку  Центарот за развој на полошкиот плански регион со финансиска  поддршка од Бирото за регионален развој – Министерство за локална самоуправа односно од Програмата за рамномерен регионален развој за 2018 година. За реализирација на проектот од Буџетот  се издвоени средства во вредност од 24.500 милиони денари.

Comments are closed.

Close Search Window