Активности, Новости|

Република Македонија и Република Хрватска се пријателски држави, и меѓудругото Хрватска е голем поддржувач на Македонија во остварувањето на евроатлантските цели.

Институционално запознавање и размена на искуства, позитивни но и посебен акцент на предизвиците кои следат, можностите за користење на европски извори на средства, како и можностите за заедничка соработка во иднина и други прашања поврзани со рамномерниот регионален развој беа главни точки на дискусија на денешната посета на директорот на Бирото за регионален развој во Амбасадата на Република Хрватска во Р. Македонија.

Г-дин Реџепи се сретна со г-ѓа Звјездана Боровац, втор секретар, задолжен за економски прашања во Амбасадата на Република Хрватска во Република Македонија.

Comments are closed.

Close Search Window