Работен состанок помеѓу директорот г.Рамиз Реџепи и Амбасадорот на Р.Сербија г-ѓа Н.Е. Душанка Дивјак-Томич

Поддршката и соработката пред се со соседните земји е од особено значење и во насока на истото беше одржан работен состанок во Амбасадата на Р. Србија во Р. Македонија помеѓу директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи и амбасадорот Н.Е. Душанка Дивјак-Томич. Амбасадорот и директорот продискутираа околу состојбите во регионот како и за предизвиците со кои се соочуваат. Клучна е поддршката и соработката помеѓу Р. Македонија и Р. Србија во сферата на регионалниот рамномерен развој искуствата од двете земји особено за вакви клучни теми и области за двете земји аспирантки за влез во ЕУ.