Почетна

Реконструкција на пат Битола - Ресен Партерно уредување - мал плоштад и чешма во с. Долани Изградба на општински пат во с. Горни Челопек, Општина Брвеница Хортикултурно уредување на црквата Бислимска Клисура, потенцијал за развој на алтернативниот туризам во Североисточниот плански регион Брендирање на типични млечни производи од Дебарскиот микро регион - Југозападенплански регион Реконструкција на локален пат Драчево-мотел Китка Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран Турска Бања - Виничко Кале, Источен плански регион

Реконструкција на пат Битола - Ресен

Resen

Партерно уредување - мал плоштад и чешма во с. Долани

Изградба на општински пат во с. Горни Челопек, Општина Брвеница

Хортикултурно уредување на црквата

Хортикултурно уредување околу црквата Св Ѓорѓи село Курбиново Ресен 6

Бислимска Клисура, потенцијал за развој на алтернативниот туризам во Североисточниот плански регион

Бислимска Клисура, развој на алтернативниот туризам во Североисточниот плански регион -1

Брендирање на типични млечни производи од Дебарскиот микро регион - Југозападенплански регион

Реконструкција на локален пат Драчево-мотел Китка

Реконструкција на локален пат Драчево- мотел Китка (1.100 м должина-Фаза 1) и потпорен ѕид, Скопски Плански регион

Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран

Патека Стар Дојран
467875463

Турска Бања - Виничко Кале, Источен плански регион

Промоција на богатството на „разликите“ и зачувување на културно историското наследство во функција на регионалниот развој

Turska Banja VInicko kale

SAM_0842

Потпишани договорите за финансирање на проекти за развој на регионите во 2016
На 13.05.2016 се потпишаа Договорите за реализација на проектите ги потпишаа претставници од осумте плански региони со директорот на Бирото
Read more.
Одлука за проекти за региони 2016 година
Odluka za proekti za regioni 2016, Sl.vesnik.86
Read more.
Формулари за аплицирање 25.02.2016
На 25.02.2016 публикувани се нови документи и формулари за аплицирање Индикатори 2016-2018 Проекти за развој на селата 2016 Проекти-за-развој-на-подрачјата-со-специфични-развојни-потреби 2016
Read more.
Jавен повик 2016
Jавен повик 2016
Read more.
Годишен-план-за-јавни-набавки-во-2016-дополнување
Годишен план за јавни набавки во 2016 дополнување
Read more.
Годишен План за Јавни Набавки 2016
Годишен План за Јавни Набавки 2016
Read more.
РЕГИнфо
 
Read more.
Министерот Шабани во посета на Бирото за регионален развој
Read more.
Меѓународна конференција „Предизвици и перспективи во регионалниот и локалниот развој”
26-27 ноември, 2015, Скопје, Република Македонија, Хотел Континентал Министерството за локална самоуправа заедно со Бирото за регионален развој , во соработка
Read more.
Реконструкција на пат Битола – Ресен
Read more.
Партерно уредување – мал плоштад и чешма во с. Долани
Read more.
Изградба на општински пат во с. Горни Челопек, Општина Брвеница
Read more.
01/08/2014, Финансирање на подрачја со специфични развојни потреби и села во 2014 година
Врз основа на член 42 од Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на Република Македонија” бр.63/07, 187/13 и 43/14), Владата
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК 15/02/2014
ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА ЗА 2014 ГОДИНА
Read more.
13/02/2014, Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони
На ден 13/02/2014 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото,
Read more.
25/11/2013, Средба со претставници од Германското друштво за техничка соработка
Директорот на Бирото за регионален развој, г-дин Џемаил Елмази оствари средба со претставникот на ГИЗ (Германско друштво за техничка соработка)
Read more.
02/07/2013, Потпишани договорите за реализација на проекти за развој на селата и развој на подрачја со специфични развојни потреби за
“Директорот на Бирото за регионален развој Џемаил Елмази ги потпиша Договорите за 2013 година со градоначалниците на 13 општини за
Read more.
27/06/2013, Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони
На ден 27/06/2013 година, во просториите на Министерството за локална самоуправа, Бирото за регионален развој претставувано од директорот Џемаил Елмази
Read more.
30/11/2012, Посета на Украинска делегација на Бирото за регионален развој
На ден 30.11.2012 во просториите на Бирото за регионален развој се одржа средба на која присуствуваа директорот на Бирото за
Read more.
06/11/2012, Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони
На ден 06/11/2012 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото,
Read more.
Директорот г-дин Џемаил Елмази оствари работна средба со претставници од институциите надлежни за регионален развој на Р. Косово
На ден 04/10/2011 година, директорот на Бирото за регионален развој г-дин Џемаил Елмази оствари работна средба со претставници од повеќе
Read more.
Склучени Договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото за регионален развој и Центрите за развој на 8-те плански региони во
На ден 06/05/2011 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти помеѓу Бирото,
Read more.
Промоција на земјоделски и млечни производи
На 28/04/2011 година во хотелот Дрим во Струга беше одржана свечена Промоција на земјоделски и млечни производи, Проект финансиран од
Read more.
Меморандум за соработка помеѓу Биро за регионален развој и Преда Плус
На ден 11/04/2011 година беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Биро за регионален развој и Преда Плус – промотор на
Read more.
Сигнализација и сигналитика на туристичките локалитети во Пијанец-Малеш
На 18 март 2011 во Делчево беа промовирани резултатите од проектот „Сигнализација и сигналитика на туристичките локалитети во Пијанец-Малеш“. Проектот
Read more.
Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран
Read more.
Турска Бања – Виничко Кале, Источен плански регион
Read more.
Проект за хортикултурно уредување на црквата “Св. Ѓорѓи“ во село Курбиново
Општина Ресен, Пелагониски регион
Read more.
Јавен повик II 2015
На 21.09.2015 огласен е вториот Јавен повик за “Прибирање на предлог проекти за развој на подрачјата со специфични развојни потреби и
Read more.
Бислимска Клисура, потенцијал за развој на алтернативниот туризам во Североисточниот плански регион
Read more.
Брендирање на типични млечни производи од Дебарскиот микро регион – Југозападенплански регион
Read more.
Реконструкција на локален пат Драчево-мотел Китка
Реконструкција на локален пат Драчево- мотел Китка (1.100 м должина-Фаза 1) и потпорен ѕид, Скопски Плански регион
Read more.
Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран
Претходна состојба
Read more.
Турска Бања – Виничко Кале, Источен плански регион
Промоција на богатството на „разликите“ и зачувување на културно историското наследство во функција на регионалниот развој Претходна состојба
Read more.
Програма за рамномерен регионален развој за 2013 година
За поттикнување на рамномерниот регионален развој на Република Македонија во 2013 година, во Буџетот на Република Македонија за 2013 година
Read more.
Програма за рамномерен регионален развој за 2011 година
За поттикнување на рамномерниот регионален развој на Република Македонија во 2011 година, во Буџетот на Република Македонија за 2011 година
Read more.
СЕМИНАР “Рурален развој”, Брисел – Белгија
Во соработка со ЕУ Делегација во Република Мкаедонија, Бирото за регионален развој и ЗЕЛС, делегација од Република Македонија заедно со
Read more.
Аплицирање за средства од Програмата за рамномерен регионален развој на планските региони
Програмата за рамномерен регионален развој за 2015 година за проекти за развој на планските региони На следниот линк може да
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ 2015
ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА ЗА 2015 ГОДИНА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВОЈ НА ПОДРАЧЈАТА СО СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПОТРЕБИ И ЗА РАЗВОЈ НА СЕЛАТА
Read more.
Проекти за развој на планските региони во 2011 година
проекти за развој на планските региони финасирани од Буџетот на РМ во 2011 година   СКОПСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН Ред. Бр.
Read more.
Проекти за развој на селата во 2011 година
Проекти за развој на селата финасирани од Буџетот на РМ во 2011 година   ВАРДАРСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН Ред. Бр. Име
Read more.
Проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби во 2011 година
Листа на проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби финасирани од Буџетот на РМ во 2011 година Вкупно
Read more.
Проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби во 2009 година
Ред. Бр. Име на проектот Корисник на средствата Одобрени средства 1 Доуредување на Габровските водопади , с. Габрово Општина Струмица
Read more.
Проекти за развој на планските региони финасирани од Буџетот на РМ во 2009 година
ИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН Ред. Бр. Име на проектот Корисник на средствата Одобрени средства 1 Изработка на главен проект заизградба на
Read more.
Проекти за развој на селата финасирани од Буџетот на РМ во 2009
ВАРДАРСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН Име на проектот Корисник на средствата Одобрени средства 1 Доизградба на водовод во с. Мустафино Општина Свети
Read more.
Склучени Договори за реализација на проекти
На ден 05/04/2015 година, во просториите на Бирото за регионален развој се потпишаа договорите за реализација на проекти за 2015
Read more.

Биро за регионален развој